Bize Ulaşın
  • Kocatepe Mah. İnkılap Sk. No: 18 D: 4 Çankaya/Ankara
  • info@akadguvenlik.com
  • 0312 431 76 76

Özel Güvenlik Görevlisi Olmak İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Anasayfa / Özel Güvenlik Görevlisi Olmak İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

     Sağlık Raporu Şartı

     Özel Güvenlik görevlisi adaylarının sağlık raporu işlemleri, Sağlık Bakanlığının “Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönergesi” doğrultusunda ve İçişleri Bakanlığınca düzenlenen ve 26.06.2021 tarihinde 31523 sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren; Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği kapsamında Tam teşekküllü kamu hastanelerden alınan “Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Olur”, “Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olur ibareli sağlık kurulu raporu istenir.

Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği kapsamında Tam teşekküllü kamu hastanelerden alınan “Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Olur”, “Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olur ibareli sağlık kurulu raporu istenir.

      a)  Silahlı veya silahsız özel güvenlik görevlisi adayları için verilecek sağlık kurulu raporu, kamu hastanelerinden alınır. Özel sağlık hizmeti sunucularından alınan sağlık raporları kabul edilmez.

      b)  Aday sağlık raporlarının karar kısmına “Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Olur”, “Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olur” veya “Özel Güvenlik Görevlisi Olamaz şeklinde kesin karar yazılır.

      c)  Durum bildirir sağlık kurulu raporlarının karar kısmına “Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Olarak Çalışır”, “Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olarak Çalışır” veya “Özel Güvenlik Görevlisi Olarak Çalışamaz” şeklinde kesin karar yazılır.

      d)  Aday sağlık raporları bir yıl süre ile geçerlidir. Özel güvenlik temel eğitim başlangıç bildirim tarihine kadar geçerlilik süresi dolmamış aday sağlık raporları kabul edilir.

      e)  Geçerli bir sağlık raporu ile özel güvenlik temel eğitim sertifikası alanlardan, sertifika geçerlilik süresince çalışma izni ve özel güvenlik kimlik kartı işlemleri için yeni bir aday sağlık raporu istenmez.

      Aday sağlık raporlarında hastalık branşları

      Aday sağlık raporu;

      a)  Dâhiliye,

      b)  Genel Cerrahi,

      c)  Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi,

      ç)  Kulak Burun Boğaz Hastalıkları,

      d)  Göz Hastalıkları,

      e)  Ortopedi ve Travmatoloji,

      f)   Sinir Sistemi Hastalıkları ve Beyin ve Sinir Cerrahisi,

      g)  Ruh Sağlığı ve Hastalıkları,

      ğ)  Cilt Hastalıkları muayenelerini içerir.

      Durum bildirir sağlık kurulu raporlarında hastalık branşları

      Durum bildirir sağlık kurulu raporu;

      a)  Kulak Burun Boğaz Hastalıkları,

      b)  Göz Hastalıkları,

      c)  Ortopedi ve Travmatoloji,

      ç)  Ruh Sağlığı ve Hastalıkları muayenelerini içerir.

      Sonuç

      Özel güvenlik görevlisi olmak için sağlık raporu almak bir zorunluluk olup, başvuru sürecinin en kritik adımlarından biridir. Akad 1 Güvenlik, adaylarına bu süreçte her adımda rehberlik etmekte ve sağlık raporunu almak için gerekli bilgileri sunmaktadır.